Online tanácsadás és terápia

Az online tanácsadás és terápia áthidalja a távolságokat. Korszerű és kényelmes megoldás, amennyiben nincs lehetősége személyesen felkeresni a szakembert. A tanácsadás, terápia az interneten, Skype programon való kapcsolatfelvétellel történik.

Ez a munkaforma az utóbbi évtizedekben vált széleskörűen elérhetővé. A Skype vagy egyéb videochat felületek lehetővé teszik akár a tanácsadási és terápiás folyamatok egészének, akár egy részének online lefolytatását. A személyes beszélgetéshez web-kamerára és mikrofonra van szükség. A tanácsadási alkalmak – az élő terápiás helyzethez hasonlóan – 50 percesek és előzetes időpont egyeztetést igényelnek.

A pszichoterápiák esetében ajánlott a személyes jelenlét, a fizikai (ún. face-to-face) kommunikáció. Ám előfordulhat, hogy a terápiás munka bizonyos része vagy egésze online zajlik: ez mindig a szakember és a kliens (vagy páciens) közös megegyezésétől függ.

A tanácsadási, coaching és egyéb konzultációs alkalmak és folyamatok esetében az online forma mára elfogadottá vált, és egyre több szakember folytat online munkát is a személyes találkozók mellett. Ugyanígy a kliensek is egyre gyakrabban igénylik az internetes kommunikációt, amelynek keretei ugyanazok, mint a személyes találkozásoknak. (Pl. közösen egyeztetett időpont, időkeretek, megfelelő öltözet stb.) A szakember ugyanazokat a készségeket, képességeket alkalmazza, ugyanúgy dolgozik, tehát az online munka semmivel sem “könnyedebb” vagy lazább a személyes üléseknél.

Amennyiben úgy érzi, az Ön számára az online munkaforma a megfelelő, vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel!

Mikor javasoljuk az online munkaformát?

Mikor nem javasoljuk az online munkaformát?

Az online pszichológiai tanácsadásra való jelentkezés és részvétel menete:

A Skype beszerzése – Ingyenes letöltés az alábbi linkre kattintva

           http://www.skype.com/intl/hu/get-skype/

 

A tanácsadást, terápiát bejelentkezés, időpontegyeztetés előzi meg a szakemberekkel

Online tanácsadással, terápiával foglalkozó szakembereinket itt találja: