Bálint Mária

Gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: keddenként 14:00-19:30 között

logomakr_9fvngh +36 70 653 5303

jo-email [email protected]

Alapdiplomám után gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológusi és tanácsadó szakpszichológusi végzettséget szereztem. Így dolgozom olyan gyermekekkel, fiatalokkal is, akiknek komoly tüneteik nincsenek, de egy-két életterületükön éppen nehézséget élnek át (pl. krízis tanácsadás, pályaválasztás). Fordulnak hozzám továbbá olyanok is, akiknek a mindennapi működését (pl. iskolába járás, társas kapcsolódás) testi, érzelmi vagy viselkedéses tünetek nehezítik vagy teszik lehetetlenné.

Saját három gyermekemmel szerzett tapasztalataim mellett dolgoztam óvodában, iskolában, Pedagógiai Szakszolgálatban, egészségügyi intézményben, kutatócsoportban, így a gyermekek életének és működésének több szegletére is van rálátásom. Bele tudom élni magam a szülők, a pedagógusok, és nem utolsó sorban a gyermekek helyzetébe is.

Tanácsadó és terápiás munkámban egyaránt a rendszerszemléletű megközelítés fontosságát hirdetem, mert hiszek abban, hogy a problémák, nehézségek csak ritkán vezethetők vissza egyetlen kiváltó okra. A problémák azonosítása után a megoldást is több szinten kell megtalálnunk és kidolgoznunk – közös erővel. Ebben segítem a hozzám forduló gyermekeket, fiatalokat és családokat.

Módszertani megközelítésemet a Magyar Családterápiás Egyesület család-és párterapeuta képzésén sajátítottam el, de mindennapi munkám során használom a kognitív- és viselkedésterápia módszereit, az autogén tréning, a relaxáció és az imagináció eszközeit is.

Csoportok vezetése során a pszichodramatikus, csoport- és játékterápiás megközelítési módokat is alkalmazom.

Az életmód tanácsadás, karriertervezés során a korábban elsajátított stratégiai tervezés és önmenedzselés gyakorlatában is tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Szakmai végzettségeim, képesítéseim:

 • Gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus képzés – Debreceni Egyetem (2017-2021)
 • Integratív Pszichoterápiás Egyesület – elmélet és szupervízió (2018-)
 • Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés (2015-)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, tanácsadó szakpszichológus – Munka- és pályatanácsadás specializáció (2014)
 • Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterapeuta – elmélet és szupervízió (2010-)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Klinikai- és Egészségpszichológia szak, okleveles pszichológus (MA) (2004)
 • Egyéb képzettségeim, végzettségeim:
 • Gyermekpszichoterápiás Szeminárium – JelenLét Alapítvány (2014-2015)
 • Kognitív- viselkedésterápiás képzések – Vadaskert Alapítvány, Gyermekpszichiátriai Kórház (2007-2009)
 • Pszichodráma önismereti kurzus – (2012-2013)
 • Egyéni önismeret kiképző pszichoterapeutánál (2014-2020)