Tillmann Lili Eszter

Pszichológus, pár-és családterapeuta, pszichodráma asszisztens

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: egyéni megbeszélés alapján

logomakr_9fvngh +36 30 3539 445

jo-email tillmann.lili@thyris.hu

  Kapcsolatfelvétel
  Tillmann Lili Eszter vagyok, pszichológus, pár-és családterapeuta, pszichodráma vezető.

  Pszichológus mesterdiplomámat az angliai University of Surrey egyetemen szereztem. Főállásban az Egy Másik Út Alapítványnál dolgozom, ahol terápiás tevékenységet (egyéni terápia és tanácsadás, szülőkonzultáció, csoportos fejlesztés) folytatok magatartási-és beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekekkel és családjaikkal, kiemelten a 4-17 éves korosztállyal.

  2017 szeptemberében kezdtem meg pszichoanalitikus gyermekterápia módszerspecifikus képzésemet az EGO Klinikánál, jelenleg harmadéves hallgató vagyok. Korábbi terápiás munkatapasztalatomat családsegítőben és gyermekvédelmi központban szereztem. Önismeretemet pszichodrámában, illetve analitikusan orientált egyéni terápiában végeztem.

  2010 óta foglalkozom pár-és családterápiával, munkám során különböző szociokulturális hátterű párral, családdal dolgoztam együtt. Szakmai gyakorlatomat a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénai Ambulanciáján végeztem, ahol különböző mentális vagy pszichiátriai betegségekben szenvedő gyermekekkel és családjaikkal foglalkoztam. 2013-ban kaptam meg a Magyar Családterápiás Egyesülettől a pár-és családterapeuta címet.

  Gyakran találkozom olyan családokkal, ahol pszichiátriai beteg is van a családtagok között, vagy akut párkapcsolati válságokat kell megoldani. Sok esetben kérik segítségünket a szülő-gyermek kapcsolat javításában, illetve gyermeknevelési- és magatartási problémákkal megoldásában is.

   

  Mivel foglalkozom?

  Magánrendelés keretein belül vállalok gyermek pszichológiai tanácsadást, szülőkonzultációt, valamint pár-és családterápiát.

  Párterápiás módszeremet és eszköztáramat igyekszem a pár által hozott aktuális problémához igazítani. Megközelítésemben leginkább az Érzelemfókuszú Párterápiás irányzat (Emotinally focused therapy) dominál. Ebben a módszerben 2016 óta képződöm az amerikai Scott Wooley vezetésével. Szívesen merítik a megoldásközpontú-és élményalapú terápiás iskolák eszköztárából is.

  Családterápiás munkamódszeremet és terápiás szemléletemet a rendszerszemlélet adja: hiszek abban, hogy a problémák nem elkülönítetten, hanem a problémában érintett családtagok összefogásában, közösen kezelhetők és oldhatóak meg.

  2017 óta vezetek pszichodráma önismereti csoportokat felnőttek számára.