B. Puskás Barbara

klinikai szakpszichológus, pár-és családterapeuta

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: kedd 18.30-20.00

logomakr_9fvngh +36 30 232 7813

jo-email  [email protected] 

 

Puskás Barbara vagyok, klinikai szakpszichológus és családterapeuta. Pszichológusi munkám keretében nyolc éve foglalkozom felnőttekkel és kamaszokkal. Szakmai tapasztalataimat kórházi ellátásban (szenvedélybetegek; termékenységi problémákkal küzdő párok segítése), gyermekotthonban és idősek pszichés támogatása során szereztem.

Pszichológusként sokféle korú, élethelyzetű, társadalmi státuszú emberrel találkozom. Ezek a találkozások újra és újra megerősítenek abban, hogy változni, változtatni, lelki munkát végezni, pszichés fejlődést elérni, mélyebb önismeretre szert tenni bármikor, bármely életszakaszban lehet. A terápiába való belépéshez a legfontosabb – amellett, hogy meglegyen az összhang pszichológus és kliense között -, a motiváció és annak elfogadása, hogy a terapeuta egy átmeneti, segítő kéz. Helyettem nem dönthet, csak segíthet meghozni a döntéseimet. Támogatni tud abban, hogy érzéseimet, szükségleteimet fel merjem vállalni, és úgy tudjam kezembe venni életem irányítását, hogy másokra is tekintettel legyek. Ehhez azonban őszinteségre és bizalomra lesz szükség, melynek kialakulására kinek kevesebb, kinek több időt kell rászánni.

Biztatva várom mindazokat, akik a terápia biztonságos, elfogadó és ugyanakkor objektív légkörében szeretnének nehézségeikre megoldásokat találni. A terápia egy olyan közös munka, melynek során együtt keresünk válaszokat a kérdéseire, feltárván belső konfliktusait és azok eredetét, miközben feltérképezzük az Önben rejlő lehetőségeket is.

Munkám főbb irányvonalát a pszichodinamikus és a rendszerszemlélet adja. Szükség esetén sématerápiás intervenciókat is alkalmazok.

A következő nehézségekkel fordulhat hozzám:

  • életvezetési nehézségek
  • kapcsolati, párkapcsolati elakadások
  • önértékelési zavarok
  • önismereti kérdések
  • különböző eredetű szorongások, félelmek

Végzettségeim és folyamatban levő képzéseim:

2022 – Képzésben lévő sématerapeuta (VIKOTE)

2022    Családterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)

2016    Klinikai felnőtt szakpszichológus (Pécsi Tudományegyetem; alap nyilvántartási szám: 1953.)

2014    250 óra pszichodráma önismeret (Magyar Pszichodráma Egyesület)

2010    Pszichológus (Szegedi Tudományegyetem)

2005    Magyar bölcsész és tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)