Dr. Hardy Júlia

Pszichiáter, pszichoterapeuta, pár-és családterapeuta, alapító és tulajdonos

 Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: hétfő 9.00-19.00, kedd 9.00-14.00, csütörtök 9.00-19.00, péntek 9.00-18.00

logomakr_9fvngh +36 30 324 3989

  Kapcsolatfelvétel
  Pszichiáter és pszichoterapeuta vagyok, legjobban a családterápiában és a pszichodrámában mélyedtem el. Ezek kiképző pszichoterapeutája, szupervízora vagyok.

  1984-ben végeztem el a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet, és 18 évre az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézethez szegődtem el, ahol két szakvizsgát szereztem. Emellett csak a HÍD Családsegítő Központ munkatársa voltam, és aztán 2002-től a Thyris Központban dolgozom. Családterápiát a bécsi Familienwerk-ben tanultam, pszichodráma képzésemet a berlini székhelyű Psychodrama Institute for Europe –ban( Pife) szereztem meg. Hét évig jártam pszichoanalízisbe, ezzel mélyítve el önismeretem.

  Ezen módszerek szintézisére törekszem, a mélységet a pszichodinamikus szemlélettől, az emberképet a családterápiától, pszichodrámától veszem, ami minden embert a kapcsolati kontextusában lát. Sok kreatív technikát alkalmazok mindegyik modalitásban, egyénekkel, párokkal és családokkal, valamint csoportokkal.

  Elég sokat tanítok, képzek, a Semmelweis Egyetem Mentálhygiénés képzésében, valamint a Családterápia MA képzésén, de az ELTE Tanácsadó Szakpszichológus Képzésén is oktattam. 6 évig voltam a Magyar Családterápiás Egyesület titkára, és 10 éve képviselem az egyesületet az Európai Családterápiás Egyesület vezetőségében (EFTA NFTO Board), jelenleg az MCSE külügyekért felelős vezetőségi tagja vagyok. A PIFE alelnöke is voltam 6 évig. Képeztem pszichodráma csoportokat Ukrajnában, Görögországban, Belorusziában, Litvániában. Szeretek a külföldi kollégákkal együtt dolgozni, ezt angol, német és orosz nyelvtudásom segíti. Ezeken a nyelveken vállalok terápiákat is.

  Szívügyemnek tartom a pszichoszakmák burn out prevencióját, sok ilyet vezettem Töröcskén. A közélet iránti érdeklődésem vitt a Civil Csoport Hétvége stábjába is, ahol immár 6. éve tevékenykedem.

  Hiszem, hogy mindig tovább kell fejlődni, jelenleg az EFT (Emotionally Focused Couple Therapy)-ben és a traumaterápiában EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing ) képzésben vagyok.

  A Pannonhalmi Szemle szerkesztője vagyok.