Mácsai Bálint

pszichológus, gyermekpszichodramatista, képzésben lévő pár- és családterapeuta, integratív terapeuta jelölt

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: hétfő-kedd 14.00-20.00

logomakr_9fvngh  + 36 30 330 1603

jo-email  [email protected]

macsaibalint.com

  Kapcsolatfelvétel
  A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán diplomáztam 2017-ben.

  A Baranya Megyei Mentálhigiénés Intézetnél speciális képzést követően 2012-től öt éven át folytattam krízisintervenciós tevékenységet. Emellett több éven keresztül vezettem gyermekotthonban nevelkedő gyermekek és más közösségek számára mentálhigiénés célú önismereti foglalkozásokat a pszichodramatikus filmezés módszerével, és tartottam készségfejlesztő foglalkozásokat középiskolásoknak. 2012-től részt vettem a Pszichoanalitikus Filmkonferencia szervezésében. 2017-ben gyermekpszichodráma csoportvezető képesítést szereztem a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület keretein belül, azóta gyermekpszichodráma csoportokat tartok több korosztálynak. 2017-től 2022-ig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál végeztem pszichológusi munkát, ahol lehetőségem nyílt számtalan különböző helyzetű, és különféle problémákkal küzdő gyermekkel, szülővel, és családdal dolgozni. 2019 óta dolgozom magánrendelés keretein belül is.

  Önismereti munkámat 250 órában, analitikusan orientált egyéni terápiában végeztem. A magas színvonalú szakmai működés érdekében munkámat rendszeres szupervízió és továbbképzéseken való részvétel mellett végzem.

  2019 óta pár- és családterapeuta képzésben, 2020 óta integratív terapeuta képzésben veszek részt.

  Pszichológusként fő célom a hozzám fordulókat a pszichológia eszközeivel és személyes figyelemmel segíteni abban, hogy a létezés pillanatait minél teljesebben, minél több örömmel élhessék át. Dolgozom gyerekekkel, felnőttekkel és családokkal egyaránt. A munka során több pszichológiai irányzat elemeit vegyesen használom aszerint, hogy mi segítheti legjobban a klienst. Szemléletemben meghatározó a pszichodinamikus, az egzisztencialista, a családterápiás, illetve az integratív irányzat. Szimbólumokkal, dramatikus elemekkel is gyakran dolgozom.

  A következőkkel kapcsolatban kereshetnek:

  – gyermekpszichológiai kérdések, nehézségek

  – párkapcsolati, családi problémák

  – adott élethelyzettel kapcsolatos nehézségek, elakadások

  – önértékelési, önismereti kérdések

  – érzelmi kiegyensúlyozatlanság, félelmek, szorongás

  – veszteségek

  – érzelmileg és kapcsolatilag teljesebben megélt pillanatok igénye