Mácsai Bálint

Pszichológus, gyermekpszichodramatista, képzésben levő pár-és családterapeuta

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: keddenként  15.00-20.00

logomakr_9fvngh + 36 30 330 1603

jo-email   [email protected]

  Kapcsolatfelvétel
  A Pécsi Tudományegyetem Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakán diplomáztam 2017-ben. A Magyar Individuálpszichológiai Egyesület keretein belül gyermekpszichodráma csoportvezető képesítést szereztem. A Baranya Megyei Mentálhigiénés Intézetnél krízisintervenciós kiképzést követően öt éven keresztül folytattam krízisintervenciós tevékenységet. Több évig részt vettem a Pszichoanalitikus Filmkonferencia szervezésében. Önkénteskedtem családok átmeneti otthonában és tartottam készségfejlesztő foglalkozásokat középiskolásoknak. Több éven keresztül gyermekotthonban nevelkedő gyermekek és egyéb közösségek számára mentálhigiénés, önismereti foglalkozásokat tartottam a pszichodramatikus filmezés speciális módszerével. E tevékenységet workshopok formájában máig folytatom.

  2017 óta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom főállásban gyermekpszichológusként, emellett gyermekpszichodráma csoportokat vezetek több korosztálynak.

  Önismereti munkámat 250 órában, analitikusan orientált egyéni terápiában végeztem.

  2019 óta pár- és családterapeuta képzésben veszek részt.

  A magas színvonalú szakmai működés érdekében munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem és továbbképzéseken veszek részt.

  Magánrendelés keretein belül szülők gyermekükkel kapcsolatban a következőkkel fordulhatnak hozzám: szorongással, félelemmel, magatartással, beilleszkedéssel kapcsolatos nehézségek, fokozott nyugtalanság, figyelmi problémák, szülő-gyermek, illetve testér-kapcsolattal való nehézségek, hangulati problémák, serdülőkori krízisek, illetve ha a gyermek valamiért “nem érzi jól magát a bőrében”.

  Munkám során szem előtt tartom, hogy lélektani értelemben egy gyermek tünete általában szemlélhető úgy, mint egy-egy belső küzdelem sikertelen megoldási kísérlete. A tünet gyakran jelzés is a felnőttek felé: “Van valami, amivel nem tudok megküzdeni. Jó lenne, ha tudnátok benne segíteni nekem!” Legyen akármennyire jó is egy szülő, természetes, hogy olykor bizonyos, gyermekére vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban elakad. A hozzám fordulókat – a szülőkkel a gyermek érzelmi jólléte érdekében szövetséget kötve – ezen küzdelmeken próbálom átsegíteni azzal a céllal, hogy a létezés pillanatait minél teljesebben, minél több örömmel élhessék át.