Csoportok

Amikor kapcsolatba lépünk olyanokkal, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint mi, átélhetjük, hogy legmélyebb aggodalmaink is megoszthatóak, és nem érezzük magunkat egyedül a bajban. A csoportban megismerhetjük pszichés működésünk egy részét, a tünetek jelentését, a pszichoterápia menetét.

A kölcsönös törődés és támogatás jótékony hatású, a csoport által olyan kompetenciákat fejleszthetünk, amiket egymagunk nem tudnánk. Adaptívabb szociális készségekre tehetünk szert: megtanulhatjuk, hogyan legyünk fogékonyabbak a többiek iránt, elsajátítunk konfliktusmegoldó módszereket, képesekké válunk hangot adni másokkal kapcsolatos érzéseinknek.

Egy terápiás csoport sok szempontból hasonlít egy családhoz. A csoportos helyzet segít hozzáférni azokhoz a korai elakadásokhoz, melyeknek nem feltétlenül vagyunk tudatában, mégis, akadályként éljük meg a mindennapokban.  Felnőttként, kontrollált körülmények között lehetőség nyílik ezek korrektív élmény formájában való feldolgozására. A csoportterápia hatása a személyiség fejlődésén keresztül bontakozik ki. Az érdemleges változáshoz egy-két éves részvétel szükséges.

Induló csoportok