Ruisz Anna

Tanácsadó szakpszichológus, képzésben levő pár-és családterapeuta

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: hétfőn, kedden és szerdán 9.00-16.30 között

logomakr_9fvngh  +36 30 234 6450

jo-email  ruisz.anna@thyris.hu

  Kapcsolatfelvétel
  Vili-Ruisz Anna vagyok, 2008 óta dolgozom pszichológusként. Képzéseim során a gyakorlatiasságra és a sokszínűségre törekedtem, hogy egy témakört, többféle módszertani megközelítéssel, a hozzám érkezőkhöz rugalmasan alkalmazkodva tudjam támogatni.

  2014-ben krízishelyzetekre való specializációval tanácsadó szakpszichológus lettem. A pár és családterapeuta képzés lezáró szakaszában, jelenleg családterapeuta jelöltként dolgozom. Klinikai illetve pszichiátriai érintettségű megkereséseket, kizárólag klinkai szakpszichológus illetve pszichiáter kollégákkal való szoros együttműködésben vállalok.

  Relaxációs módszerek közül az autogén tréning áll hozzám a legközelebb, melyben a fókuszált figyelem kialakításával, az önmagunk tudatos “békén hagyása” vezet egy harmonikusabb működéshez. Közel állnak hozzám művészetterápiás módszerek, a megoldásközpontú pszichológia irányzatai, az asszertivitás tréning tematikája, és csoportok -nagyobb közösségekkel való munkában a kalandterápia/outdoor tréning módszerei.

  A sokszínűséget minden szempontból sikerült megőriznem munkahelyeim kiválasztásaiban is, intézményi pszichológusként (X, XII. kerület) a kis óvodás (szülei) korosztálytól gimnazista egyetemista korú fiatalok mellett, dolgoztam a felnőtt és az idősebb korosztályokkal is, leggyakrabban mindenhol párokkal, szülőkkel gondolkodtam együtt. A közös munkára leginkább ezt az “együtt gondolkodás” kifejezést szeretem használni, melyben egyenrangú partnerekként, mindannyian a legtöbb tudásunkat és erőnket mozgósítva, haladunk a kitűzött célok felé.

  Konzultáció keretei között pszichiátriai szempontból egészséges embereket várok. A konzultáció nem egészségügyi gyógyító tevékenység, nem pszichoterápia.

  Kikapcsolódni leginkább a természet eldugott pontjain szeretek, túrázással, hegymászással, sportolással, szemlélődéssel. A hétköznapokban olvasással, kreatív főzéssel, becsempészett kisebb-nagyobb baráti beszélgetésekkel és kisfiam mindennapjait figyelve töltődöm fel.