Fecskó-Pirisi Edina PhD

Pszichológus

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: hétfő 9.00-16.00, kedd 9.00-14.00

logomakr_9fvngh  +36 30 221 6337

jo-email [email protected]

Pszichológus, kulturális antropológus és filmtudományi szakember vagyok. Alapdiplomáimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, doktori fokozatomat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. Módszerspecifikus tanulmányaimat a pszichoanalízis, a relaxáció, a pszichodráma és a művészetterápia területein végeztem.

Több mint 15 éve oktatok a hazai felsőoktatásban, és tartok pszichológiai kurzusokat és készségfejlesztő gyakorlatokat a hallgatóknak. Emellett civil szervezeti keretek között illetve magánrendelésben dolgozom. Egyéni konzultációkat, egyéni és kiscsoportos relaxációkat, valamint pszichodráma és művészetterápiás csoportokat vezetek. Szívesen fogadok serdülőket, fiatal felnőtteket és felnőtteket, és nyújtok segítséget egyéni élethelyzeti nehézségekben.

Például az alábbi problémákkal fordulhatnak hozzám:
– nehéz élethelyzetek, személyes krízisek
– önbizalommal, önértékeléssel, önérvényesítéssel kapcsolatos problémák
– önismereti kérdések, személyes változás igénye
– párkapcsolati- és családi problémák
– iskolai és munkahelyi konfliktusok
– stresszkezelési nehézségek.

A pszichológusi támogatás célja számomra az, hogy közösen járjuk körbe és értsük meg a problémát, amely megnehezíti a hozzám fordulók életét. Ezt követően pedig együttes erővel igyekezzünk a helyzettel kapcsolatos beavatkozási lehetőségeket, megoldásokat kidolgozni és a változás útjára lépni. A különböző pszichológiai megközelítéseken belül az ún. dinamikusan orientált irányvonalat képviselem, amely azt jelenti, hogy az aktuális problémát a lelki életünk sajátos mozgástörvényei alapján igyekszünk megérteni, és az élettörténeti háttér tükrében feltérképezni a személyiségben végbemenő folyamatokat illetve a társas kapcsolatrendszerben jelentkező elakadásokat. A problémával való megküzdéshez a „Mi történik velem?” – „Miért történik velem?” – „Mire vágyom, mit szeretnék, hogy történjen velem?” kérdésekre való közös választalálás mutatja az utat. A változáshoz pedig az önmagunk mélyebb megismeréséért tett erőfeszítés, a bizalomra és az együttműködésre épülő segítő kapcsolatból meríthető erő és személyiségünk fejlődése teremti meg a biztos alapot.