Szülő – csecsemő / kisgyermek konzultáció

A csecsemővel, kisgyermekkel élő családok leggyakoribb nehézségei közé tartoznak az etetés / gyarapodás, az altatás és a sokat síró gyermek problémái. Ezeket a nehézségeket összefoglalóan szabályozási zavaroknak hívjuk. A közös bennük az, hogy a gyermek és szülei nehezebben találják meg azt a módot, ahogy az adott tevékenységben mindegyikük számára megfelelően együttműködhetnének.

Az integrált szülő – csecsemő/kisgyermek konzultáció egy sokoldalú, tudományosan megalapozott módszer, amelyet éppen ezeknek a koragyermekkori szabályozási és kapcsolati nehézségeknek a kezelésére, enyhítésére, vagy megelőzésére dolgoztak ki.
A módszer kizárólag pszichológiai eszközökkel dolgozik, csak olyan problémákkal foglalkozik, amely mögött nincs szervi eltérés vagy betegség. Ezért fontos, hogy a gyermek orvosi vizsgálata megtörténjen a konzultáció megkezdése előtt.

Kik vannak jelen a szülő-csecsemő konzultáción?

A konzultációnak ezt a formáját azoknak a családoknak ajánljuk, akik 0-3 éves korú gyermeküknél tapasztalják a szabályozási zavarok valamely formáját. Az első alkalomra legjobb, ha a család minden tagja el tud jönni (szülők, testvérek). A további alkalmakon sokszor a gyermek gondozásában leginkább érintett szülő és gyermeke vesznek részt, de előfordul, hogy mindkét szülő rendszeresen jelen van.

Milyen hosszú a konzultációs folyamat?

Gyakran 5-8 alkalom alatt már jelentős változás tapasztalható a problémás területen. Egy alkalom 60-90 percig tart, attól függően, hogy az egész család jelen van, vagy csak szülő és gyermeke.

Titoktartás: A terápián elhangzottak köztünk maradnak?

A pszichológusok és a terapeuták titoktartást fogadtak. Így mindaz, ami az üléseken elhangzik, a kliens és a szakember(ek) között marad. Ez alól néhány kivétel van: az öngyilkossági szándék közlése vagy bűncselekmény elkövetésének bevallása esetén a segítő szakember értesíti a megfelelő intézményeket.

Hogyan tudok bejelentkezni?

Kollégáinkhoz közvetlenül bejelentkezhet  a bemutatkozó oldalukon megadott telefonos vagy, emailes elérhetőségek valamelyikén, vagy felveheti a kapcsolatot velünk a központi elérhetőségeken keresztül, illetve a bejelentkezési űrlap kitöltésével a [LINK:] Kapcsolat oldalon.

Mi van akkor, ha nem tudok eljönni a megbeszélt időpontomra?

A segítő szakmákban közmegegyezés van abban, hogy a lemondás legkésőbbi időpontja 48 órával a tervezett ülés lemondása előtt van. Ebben az esetben egyszerűen megbeszéljük a továbbiakat: hogy a kliens szeretne-e új időpontot kérni, és hogy mikor legyen az. 48 órán belüli lemondásnál a tanácsadás vagy terápia árát akkor is ki kell fizetni, ha az órán a kliens nem tud megjelenni.

Szakember

Sallay Viola PhD

Okleveles pszichológus, pár-és családterapeuta, integrált szülő-csecsemő konzulens, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt