Tillmann Lili Eszter

Pár-és családterapeuta, pszichodráma vezető

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

 

Rendelési idő: egyéni megbeszélés alapján

logomakr_9fvngh +36 30 3539 445

jo-email [email protected]

Tillmann Lili Eszter vagyok, pár-és családterapeuta, pszichodráma vezető.

Pszichológus mesterdiplomámat az angliai University of Surrey egyetemen szereztem.  2017 szeptemberében kezdtem meg pszichoanalitikus gyermekterápia módszerspecifikus képzésemet az EGO Klinikánál. Korábbi terápiás munkatapasztalatomat családsegítőben és gyermekvédelmi központban szereztem.  Dolgoztam magatartási-és beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekekkel és családjaikkal, kiemelten a 4-17 éves korosztállyal, továbbá autizmusban érintett gyermekekkel és családjaikkal is az Egy Másik Út Alapítványnál.  Önismeretemet pszichodrámában, illetve analitikusan orientált egyéni terápiában végeztem.

2010 óta foglalkozom pár-és családterápiával, munkám során különböző szociokulturális hátterű párral, családdal dolgoztam együtt.  2013-ban kaptam meg a Magyar Családterápiás Egyesülettől a pár-és családterapeuta címet.

Gyakran találkozom olyan családokkal, ahol pszichiátriai beteg is van a családtagok között, vagy akut párkapcsolati válságokat kell megoldani. Sok esetben kérik segítségünket a szülő-gyermek kapcsolat javításában, illetve gyermeknevelési- és magatartási problémákkal megoldásában is.

Mivel foglalkozom?

Magánrendelés keretein belül vállalok pár-és családterápiát, valamint rendszerszemléletű egyéni konzultációt.

Párterápiás módszeremet és eszköztáramat igyekszem a pár által hozott aktuális problémához igazítani. Megközelítésemben leginkább az Érzelemfókuszú Párterápiás irányzat (Emotinally focused therapy) dominál. Ebben a módszerben 2016 óta képződöm az amerikai Scott Wooley vezetésével. Szívesen merítik a megoldásközpontú-és élményalapú terápiás iskolák eszköztárából is.

Családterápiás munkamódszeremet és terápiás szemléletemet a rendszerszemlélet adja: hiszek abban, hogy a problémák nem elkülönítetten, hanem a problémában érintett családtagok összefogásában, közösen kezelhetők és oldhatóak meg.

2017 óta vezetek pszichodráma önismereti csoportokat felnőttek számára.