Imre Gábor

Pszichológus, pár-és családterapeuta, klinikai szakpszichológus-jelölt

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: egyéni megbeszélés szerint

jo-email [email protected]

Párterápia

Párokkal végzett munkám során érzelmi fókuszú szemléletben (EFT) gondolkodom. Munkám során arra törekszem, hogy közösen megértsük, hogyan jönnek létre a kapcsolati konfliktusok és mi tartja fenn azokat?

Nem hibást, vagy bűnbakot keresek. Inkább úgy gondolom, hogy a pár tagjai közösen ragadnak bele egy sok szenvedést okozó, de jól begyakorolt mintázatba. A folyamat során együtt próbáljuk megtalálni, hogyan lehet letérni erről a begyakorolt útról, új módon egymásra találni és egy kiegyensúlyozott, biztonságot adó kapcsolatot kialakítani.

Ennek módját abban látom, hogy közösen próbáljuk felismerni és megérteni, milyen mögöttes érzések, vágyak mozgatják a pár tagjait. Majd megkeressük, hogyan lehet ezeket a vágyakat nyíltabban kifejezni, kerülőutak helyett.

 

Csoportok

Személyközpontú szemléletben vezetek verbális csoportokat. A csoport során lehetőség nyílik találkozásokra, ütközésekre, élményekre és megértésre. Életünk jelentős részét csoportos helyzetekben töltjük. Hasonló szabályszerűségek érvényesülnek a munkahelyi team-ben, a kosárlabdacsapatban, vagy a családban. Egy önismereti csoportban laboratóriumi helyzetben tanulmányozhatjuk a kapcsolatok hálózatának működését és azt, hogyan illeszkedünk ebbe mi magunk. Megvan a ránk jellemző szereprepertoár, ahogyan társas helyzetekben általában viselkedünk. Van aki kivár, felméri az erőviszonyokat, vagy a háttérből szemlélődik. Más a figyelem középpontjában érzi jól magát. A csoport lehetőséget ad rá, hogy visszajelzéseket kapjunk, hogy egészen nyíltan beszéljünk róla, hogyan vagyunk egymással, hogy esik a másiknak mindaz, amit teszek és hogy személyiségünket rugalmasabbá tegyük.

 [/lab_scroll_box]