Deák Csilla PhD

Pszichológus, pszichológia tudományok doktora, képzésben levő pár-és családterapeuta

Deák Csilla PhD

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

logomakr_9fvngh 06303296851

jo-email [email protected]

    Kapcsolatfelvétel
    Deák Csilla vagyok, okleveles pszichológus és a pszichológia tudományok doktora. Tanulmányaimat 2011 és 2016 között Belgiumban a Leuveni Katolikus egyetemen végeztem. Doktori képzésem során a tudományos és kutatói munka megtanított arra, hogy minden helyzet komplexebb, mint amilyennek tűnik és a problémák nagy részének létrejötte/megoldása több tényezőn is múlik. Ezért, bármi is legyen az adott nehézség, nem egy út vezet el a megoldásáig.

    Egyéni pszichológusi tanácsadást 2018 óta vezetek és 2019-óta családterápiás képzésben vagyok a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Pszichológusként és családterapeuta jelöltként az a célom, hogy interaktív módon egy elfogadó, együttérző és támogató közegben kísérjem klienseimet a nekik legmegfelelőbb megoldás felé. Hiszem, hogy a mai rohanó világban is, ha időt fordítunk rá, önismeretünk bővítésével kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk.

    Munkám egyik meghatározó nézete a megoldásfókuszú és élményalapú családterápiás rendszerszemlélet és a személyközpontúság. Célom, hogy a párokban, családtagokban erősödjön az egymás iránti empátia, javuljon az együttműködés és a problémamegoldás, és hogy egy erősebb és összetartóbb egységként működjenek. Közös munkánk alatt feltárjuk a családi- és kapcsolati mintákat, dinamikákat és egészséges határok építésébe kezdünk, hogy az otthoni környezet kellemessé és működőképessé váljon.

    Szívesen alkalmazok Interaktív és kreatív technikákat, többek között családszobor, genogram, rajz, imagináció és szabad asszociációs gyakorlatokat. Természetesen, az alkalmazott technikák, nagyban függenek a kliensek hozott problémaitól.