Sik-Szalai Katalin

Pszichológus

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: csütörtök 17.00-20.00

logomakr_9fvngh +36 30 364 2537

jo-email  [email protected]

Pszichológusként igyekszem mindig a rogers-i személyközpontú irányelvek – úgy mint feltétel nélküli elfogadás, empátia, hitelesség – szellemében dolgozni, hiszek a köztünk lévő interakció “biztonságos terében” kapott visszajelzések erejében, és a megoldásközpontú coaching cselekvésre ösztönző módszere is közel áll hozzám.
A Pécsi Tudományegyetemen szereztem pszichológusi illetve tanári diplomát, és ott is doktoráltam pszichológiából. Pályámat a kaposvári gyermekpszichiátriai gondozóban kezdtem, ahol megismertem a társszakmák (pszichiáter, gyógypedagógus, pedagógus, családgondozó stb.) együttműködésének és a rendszerszemléletben való gondolkodásnak a fontosságát. Évekig dolgoztam elemi és foglalkozási rehabilitációban, és látássérült emberekkel együttműködve megtapasztalhattam az önálló életvezetés, valamint az identitás újra- és újraformálásának kihívásait. Több mint 10 éve tanítok pedagógus-, gyógypedagógus- és pszichológus-képzőhelyeken.

A gyermekeim születése után otthon töltött idő alatt láttam, milyen fontos a kisgyermeket nevelő családok mentálhigiénéje, milyen sokan maradnak egyedül nevelési, gondozási kérdésekkel, ezért kidolgoztam egy ismeretterjesztő, edukatív programot a témában. A szülés utáni első két évben felmerülő nehézségek kapcsán (a családi szerepek újrarendeződése, kiégés megelőzése ill. visszafordítása, identitáskeresés, indulatkezelés stb.) sokakban fel sem merül egy pszichológusi konzultáció lehetősége, holott számtalan kérdéskörben hatékony változások érhetők el akár pár alkalom alatt.

Személyes és online konzultáción, tanácsadáson szívesen látom azokat, akik életvezetési elakadások, önismereti kérdések, szülőként, újdonsült szülőként felmerülő kérdések témájában szeretnének együttdolgozni.