Rist Lilla

Család-és párterapeuta

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

 

Rendelési idő: Egyéni megbeszélés alapján

logomakr_9fvngh  +36 30 268 7449

jo-email rist.lilla@thyris.hu

Rist Lilla vagyok, pár-és családterapeuta.

A családokkal és párokkal végzett munka mellett újságíróként is dolgozom, de cikkeimben is leggyakrabban párkapcsolati és gyereknevelést érintő kérdésekkel foglalkozom. Különösen elmélyedtem az anyaság és a szülés témájában, volt alkalmam személyesen is találkozni a téma több ismert szakértőjével, például Leboyer-val, aki a Gyöngéd születés című könyv szerzője.

1992-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-történelem szakán végeztem, családterápiás diplomámat a Magyar Családterápiás Egyesülettől kaptam.

Kezdeti tapasztalataimat a Pomázi Felzárkózunk Alapítvány munkatársaként szereztem, itt sokféle családi, párkapcsolati problémával találkoztam, amelyeknek első tünete gyakran a gyereken mutatkozott. Ők evészavarral, vizelet- és széklettartási nehézségekkel, iskolai magatartásproblémákkal küzdöttek. Többször megtaláltak olyan párok is, akik az egyenlőtlen családi munkamegosztás vagy a szexuális élet zavarai miatt kialakuló párkapcsolati konfliktusaik miatt kerestek fel. Mások a válásuk körül kibontakozó nehézségeik, kezelhetetlennek tűnő vitáik miatt kértek segítséget. Ezeknek a családoknak a segítése és támogatása, a kivezető út megtalálása, számomra is mindig élményszerű és inspiráló munka, amelyben újra és újra rácsodálkozom, hogy az együtt élő párok nem véletlenül találnak egymásra, és a legnagyobb viták és nehézségek közepette is rengeteg erőforrás áll rendelkezésükre, amelyből újra építkezhetnek.

A magam feladatának azt tartom, hogy a segítsem őket abban, hogy a számukra legmegfelelőbb útra rátaláljanak. Ehhez többféle családterápiás irányzat (főképp a strukturális, transzgenerációs, és érzelemfókuszú) módszereit alkalmazom, sok játékos és dramatikus elem közbeiktatásával. Család- és párterápiás munkámban a hozzám fordulókat teljes elfogadással és megértéssel próbálom támogatni abban, hogy az életük kiegyensúlyozottabb és boldogabb legyen.