Ráth-Zimák Zsófia

Gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: csütörtök 15.00-18.00

jo-email  [email protected]

 

    Kapcsolatfelvétel
    Gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus vagyok, jelenleg az EGO Klinika gyermekterapeuta képzését végzem. Gondolkodásomat és munkámat leginkább a modern dinamikus szemlélet jellemzi, emellett meghatározó számomra a rendszerszemlélet, így a gyerekekkel való munka során fontosnak tartom a szülőkkel való együtt gondolkodást, az ő támogatásukat gyermekük megsegítésében. A terápiás munka során az aktuális élethelyzet, az elakadás megértése, a vágyak, erőforrások felfedezése kerülnek a fókuszba, és célunk a megértés és a lehetséges megoldások közös átgondolása.
    Pszichológus mesterdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem 2014-ben, egy félévet a Liverpool Hope University-n töltöttem ösztöndíjjal. 2018-ban szakvizsgáztam a Pécsi Tudományegyetemen. Három évig dolgoztam pedagógiai szakszolgálatnál változatos életkorú és nehézségekkel küzdő gyerekekkel, majd 2016-tól a Szent János Kórház gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációs osztályának munkatársaként szereztem tapasztalatot életvezetésükben elakadt serdülőkkel és gyerekekkel, mind a diagnosztika, mind pedig a terápia területén.
    Szakemberként fontosnak tartom a folyamatos képződést és szupervíziót, emellett analitikusan orientált egyéni önismeretbe járok.