Barta Zsuzsanna

klinikai szakpszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus, képzésben levő pár- és családterapeuta, pszichodráma asszisztens

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: kedd 18.30-20.00

logomakr_9fvngh +36 30 5403165

jo-email  [email protected] 

www.pszicharmonia.hu

Barta Zsuzsanna vagyok, klinikai szakpszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus, pár-és családterapeuta (szupervízió mellett), pszichodráma asszisztens.

A pszichológia, valamint magyar nyelv és irodalom szakon szerzett diplomáimat (2010, 2011, ELTE) felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusi szakvizsgával egészítettem ki (2015, SOTE). Szakmai tapasztalatomhoz pszichiátriai osztályokon (Szent Borbála Kórház, Dél-pesti Centrumkórház) végzett gyakorlati tevékenységem (diagnosztikai feladatok, egyéni, pár- és csoportterápiák) segített hozzá, ahol a lelki betegségek széles spektrumával találkoztam és felismertem, hogy az egyén személyiségfejlődésében már a születése előtti időszak jellemzői is meghatározóak. Ezért haladtam további képződésemben a pre- és perinatális szakterület (anya-magzat kapcsolatanalízis, gyászfeldolgozás pre- és perinatális veszteségek esetén), valamint a család- és párterápia felé. Önismeretemet pszichodrámában, majd aktív analitikus egyéni terápiában végeztem.

Szemléletemet a dinamikus és rendszerszemléletű gondolkodás határozza meg, a kliensek tünetei mögött rejlő háttér megértésén és érzelemvilágának átdolgozásán van a hangsúly, ahol mindig az egyén mikro- és makrokörnyezetét is figyelembe véve dolgozom együtt a kliensekkel. Jól megfogható, gyorsan alakítható tünetek (pl. hangulat- és szorongásos zavarok, pánikbetegség, fóbiák) manifesztálódásánál a kognitív- és viselkedésterápiás eszközök is a segítségemre vannak.

Képzések:

2022: Támasznyújtás pre- és perinatális veszteség esetén, Napfogyatkozás Egyesület

2021: Metamorhoses Meseterápiás képzés, dr. Boldizsár Ildikó

2020–2022: Anya-magzat kapcsolatanalitikus képzés, Semmelweis Egyetem

2008–: képzésben lévő család- és párterapeuta, Magyar Családterápiás Egyesület

2005–2011: pszichodráma-asszisztens, Magyar Pszichodráma Egyesület

Az egyéni elakadások, életvezetési nehézségek, önismereti kérdések, a hangulatra és mentális állapotra is kiható, klinikusi kompetenciát igénylő állapotok mellett a gyermekvállalás, várandósság és szülés körüli időszakban megjelenő bizonytalanságokkal, nehézségekkel (pl. meddőséggel diagnosztizált párok, nehezített körülmények közt kihordott, asszisztált reprodukciós eljárással fogant várandósságokkal) érkeznek hozzám a kliensek és párok.