Ovi végén, suli előtt

Meseterápiás csoport

Meseterápiás pszichodráma csoport indul 5-7 éves szorongó óvodás gyermekek részére. Célunk a kapcsolódási igény és képesség támogatása a kortársakkal, a magabiztosság, az önbizalom erősítése a felnőttekkel. 

A pszichodráma és a gyermekjóga módszereivel és kreatív technikákkal dolgozunk. Mesélve rajzolunk, festünk, játszva mesélünk. A gyerekek a saját, a csoport és a hagyomány, ill. a jelen korszak szülte mesék világában megküzdenek szörnyekkel, sárkányokkal, boszorkányokkal, óriásokkal stb. a társaik és a felnőtt  segítők támogatásával. Különféle új, énerősítő, korrekciós élményt nyújtó szerepeket próbálhatnak ki, élhetnek meg biztonságos csoportközegben, az élet főpróbájaként.

Szülőkonzultációval nyitunk és ezzel is fejezzük be az együttműködést. A csoportmunka  az első két csoporttalálkozót követően zárul. Az első két foglalkozás nyitott, mind új tagok, mind a résztvevők részére.

Mivel a gyerekekkel személyesen dolgozunk, a csoportba lépés feltétele a tünetmentesség mind a kísérő felnőttek, mind a gyerekek részéről. Szülőkonzultációra online is lesz lehetőség.

A szülőinterjúk januárban zajlanak, a csoport 2022. február-június között, kéthetente szombat délelőtt lesz 10:00-11:30 között.

Helyszín. Budapest, Vll. Rákóczi u 26. Thyris Pszichoterápiás Központ

Jelentkezés: Asbóth Fanni pedagógus fanniasboth@gmail.com ,  

Szakmai információ: Góth Erzsébet pszichodráma vezető goth.erzsebet@gmail.hu