Német Borbála

Klinikai szakpszichológus, integratív hipnoterapeuta, pszichodráma asszisztens

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

 

Rendelési idő: szerdán 8-11 óra között

logomakr_9fvngh +36 20 3141517

jo-email nemet.borbala@thyris.hu

Német Borbála vagyok, Budapesten dolgozó felnőtt klinikai szakpszichológus, integratív hipnoterapeuta, pszichodráma asszisztens.

Életünk eseményei során gyakran kerülünk nehéz, megoldhatatlannak tűnő helyzetekbe. A legtöbbször sikeresen vesszük az akadályokat, előfordul azonban, hogy úgy érezzük, megrekedtünk, elfogyott az erőnk, nem tudjuk, hogyan és merre tovább. Számos lelki és testi betegség alakulhat ki ilyen állapotokban. Legyen szó erős szorongásról, pánikbetegségről, alvászavarról, depressziós hangulatról, emlékezetzavarról, vagy pszichoszomatikus betegségekről, mint a pikkelysömör (psoriasis vulgaris) vagy az ekzema, fontos tudni, hogy van kiút! A kritikus helyzetek magukban rejtik a továbblépés lehetőségét, vízválasztóként hívják fel figyelmünket a belső változtatás-, a személyes fejlődés-, az új látásmód kialakításának szükségességére. Egyedül, támogató családtagok, rokonok vagy barátok hiányában a legnehezebb és legidőigényesebb a kilábalás, sőt, sok esetben még ezek mellett sem könnyű. Fontos egy megfelelő szaktudással rendelkező szakember felkeresése, aki támogató társ lehet a belső úton át vezető lépések megtételében.

Várom telefonos megkeresését!

Végzettségek, eddigi munkatapasztalatok

Diplomámat (KGRE, 2009) és szakvizsgámat (PTE, 2014) egyaránt pszichodermatológiai témakörben írtam. Integratív hipnoterápiás módszerspecifikus képzést az Integratív Hipnoterápiás Egyesületnél, Pszichodráma asszisztensi módszer képzésemet a Magyar Pszichodráma Egyesületnél szereztem.

A Szent János Kórház és a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán rezidensként, majd a Máltai Szeretetszolgálat szűrőprogramjainak munkatársaként dolgoztam. 2010 óta magánpraxist folytatok, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika támogatásával működő DermaSoul / mentálhigiéné a bőrgyógyászatban / mentálhigiénés munkacsoportját vezetem, továbbá a Hajnalfény Egyesületutazó orvos csoportjának tagja vagyok.

Pszichodiagnosztikában, egyéni és csoportterápiás módszerekben, valamint a Rorschach- pszichodiagnosztikai projektív teszt oktatásában közel 10 éves tapasztalattal rendelkezem.

Szakmai hitvallás

Bár a változás körülöttünk, bennünk állandó, mi magunk változtatni leginkább saját magunkon, szemléletmódunkon, viselkedésünkön tudunk. Van, hogy ez tűnik a legnehezebbnek, pedig erőteljes önismereti módszerek gyakorlásával új lehetőségek bontakozhatnak ki bennünk és saját erőnkből képesek vagyunk megfejlődni az elakadásainkat, megtapasztalva a terheinktől való megkönnyebbülés felszabadító könnyedségét.

Személyes terápiás stílus

Integratívan válogatok módszereimből, egyénre szabva alakítom ki a terápiás tervet, egyéni terápiában dolgozom módosult tudatállapotban belső képekkel, és éber tudatállapotban verbális terápiával egyaránt. Csoportfoglalkozásainkon is integratív szellemiségben relaxációs-imaginatív, pszichodráma módszereit vegyítve alkalmazom.

Alább néhány visszajelzés lezárt terápiáimból.

„Nem voltam tisztában vele, milyen pocsékul betegnek éreztem magam az elmúlt évben, már úgy hozzászoktam, mígnem elkezdtem mérföldekkel jobban érezni magamat a hipnoterápiás munka hatására Német Borbálánál.”

// Ágnes, 26 – krónikus urticaria, generalizált szorongásos zavar

„Német Borbála, klinikai szakpszichológus által különféle stressz kezelő, feltöltekezést segítő relaxációs technikákat tanulhattam. A problémák értelmezésében, megoldásában is segítséget nyújtanak az egyes feladatok a csoportfoglalkozásokon.”

// Ferenc, 51 – seborhea, alvászavarok

„Tizennyolc éves korom óta küzdök depresszióval és ekzemával. Amikor a klinikán a nővérke felhívta a figyelmemet a DermaSoul-ra, még nem nagyon bíztam az online konzultációban, pedig pont erre volt szükségem vidékiként. A DermaSoul programjaival megváltozott az életem.”

// Kálmán, 46 – ekzema, diagnosztizált depressziós zavar

Alkalmazott terápiás módszerek

Kathatím imaginatív pszichoterápia, pszicho-dinamikus szemlélet, kognitív viselkedés terápiás alkalmon kívüli feladatok, hipnoanalízis, ego-state, álom elemzés, pszichodráma.

Főbb problémák, nehézségek, amiben szívesen segítek:

Alap pszichoterápiák, krónikus bőrproblémák, önérvényesítés, konfliktuskezelés, pszichoszomatikus betegségek, spirituális krízis, emlékezeti-, figyelem- és koncentrációs zavarok, alvászavarok, kapcsolatteremtési nehézség, életvezetési tanácsadás, szorongásos panaszok és hangulatzavarok, veszteség, elhúzódó gyászfolyamatok, szakmai kiégés vagy burn-out szindróma

Honlap cím vagy Linkedin profil

Német Borbála magán praxis / http://nemetborbala.com/