Mató Szilvia

Pár-és családterapeuta jelölt

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

 

Rendelési idő: Egyéni megbeszélés alapján
logomakr_9fvngh +36 20 323 9515

jo-email mato.szilvia@thyris.hu 

2011-ben kezdtem a családterápiás alapképzést, a Magyar Családterápiás Egyesület keretein belül. Azóta folyamatosan képzés alatt állok, 2013 óta tapasztalt szakemberek mellett társterapeutaként számos család és pár terápiájában veszek részt.

Ezt megelőzte 2000-ben szerzett Idegenforgalmi Közgazdász diplomám, a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Jelenleg is dolgozom az idegenforgalomban, „kettős életet” élek, ez az életforma adja meg az egyensúlyt számomra.

A terápiás gyakorlatban a rendszerszemlélet, elsősorban a stratégiás irányzat jellemez. Fontosnak érzem a múlt feltárását, megértését, de az életünket most éljük, a jelenben kell változásokat elérni. Bízom a hozzám forduló párokban, családokban, hogy képesek megtalálni saját megoldásaikat. Képesek változni, fokozódó önismerettel észre venni, és maguk mögött hagyni a hibás működési formákat. Objektív szemlélőként visszajelezve segítem a kilábalást az elakadásokból, zsákutcákból. Tanulmányaim során elsajátított változatos módszerekkel próbálok új irányokat megmutatni. A változtatás lehetősége és felelőssége azonban mindig a kliensé marad.

Szívesen segítek a párból családdá szerveződés során felmerült nehézségek leküzdésében, a gyermekneveléssel kapcsolatos elakadások esetén, a szülő, anya szerep „testre szabásában”.