Dr.Jáger Tibor

Pszichiáter szakorvos, adjunktus, családterapeuta és képzés alatt álló csoportanalitikus pszichoterapeuta jelölt

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Rendelési idő: csütörtökönként  10:00-17:00

jo-email  [email protected]

dr.Jáger Tibor, pszichiáter szakorvos, adjunktus, családterapeuta és képzés alatt álló csoportanalitikus pszichoterapeuta jelölt vagyok. A csoportjaink működése, a személyközi kapcsolataink, élethelyzetek rendszerszintű szemlélése, illetve ezen tényezők egyénre gyakorolt hatásának megértése mozgat. A családra is speciális csoportként tekintek, ami korai szocializálódásunk helyszíneként a leginkább hatással van életünk kapcsolataira, örömeire és nehézségeire. Ami számomra is sokat segített eddigi életem során: a tudat, hogy mindig van választási lehetőség.

2009 óta dolgozom pszichiátriai betegekkel. A segítségnyújtás körét 2011 óta kibővítettem pszichiátriai diagnózissal nem rendelkező kliensek irányába is. Azóta képzem magam több módszerspecifikus irányzatban. Szakképesítésemet a debreceni Pszichiátriai Klinikán szereztem, rövidebb, de annál meghatározóbb tapasztalatokkal bővültem az országos toxikológiai ellátást kiegészítő Péterfy Sándor utcai Krízisosztályon. Majd egy szakképzésnyi időtartamban Dániában szereztem a pszichiátriai ellátásról külföldi benyomásokat. Jelenleg a sümegi Pszichiátriai Centrumban látok el pszichiátriai betegeket egyéni és csoportos formában, osztályos keretek között.

Érdeklődési körömbe tartoznak a hangulati/szorongásos tünetek, személyiségzavarok, átmeneti krízisállapotok, az életút során megélt traumatikus élmények; illetve ezek társas/családi aspektusai, a transzgenerációs mintázatok. Várom azok jelentkezését, akik életszakasz váltásban vagy életvezetési nehézségben tartanak, önismereti kérdések foglalkoztatják, illetve ezen normatív folyamatok pszichés tüneteivel szeretnének dolgozni. Gondolkodásmódom alapvetően analitikus jelleg. Hiszem, hogy a segítő együttműködés fő hatótényezője a terápiás kapcsolat.